Servis, čišćenje i dezinfekcija klima uređaja

Kontaktirajte nas!

Cijena redovnog godišnjeg servisa klima uređaja za grad Zagreb i okolicu(Samobor,Velika Gorica,Zaprešič)  iznosi 250,00 kn uvećano za PDV, a uključuje:

 

-vizualni pregled uređaja
-mehaničko i kemijsko čišćenje unutarnje jedinice i linije odvoda kondezata  sredstvom steam 100 clima
-čiščenje usisnih elemenata bez demontaže istih
-dezinfekcija filtera i isparivača F20 profesional amonijakovim solima
-mehaničko i kemijsko čišćenje vanjske jedinice
-kontrola funkcija rada uređaja (grijanje, hlađenje, odvlaživanje,…)
-digitalno mjerenje izlazne temperature

-kontrola napunjenosti plina i tlakova  

 

NADOPUNA KLIMA UREĐAJA PLINOM 100 GRAMA
Cijena 50,00 kn uvečano za PDV 

Nadopunjavanje klima uređaja nije moće napraviti ukoliko se ne radi servis klima uređaja.

 

Cijena dolaska i konstatacije kvara klima uređaja za grad Zagreb i okolicu(Samobor,Velika Gorica,Zaprešič)  iznosi 100,00 kn uvećano za PDV

 

 

VIŠE O ČIŠČENJU I DEZINFEKCIJI KLIMA UREĐAJA

Što je glavni uzrok loše kvalitete zraka?

Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranim prostorima je slabo, a ponekad i nikakvo čišćenje, odnosno održavanje klima uređaja. Problem kvalitete zraka posebno je izražen u prostorima u kojima se koriste lokalni sistemi klimatizacije (prozorske jedinice i split sistemi).
Kod velikog broja korisnika klima uređaja zbog neupućenosti prevladava mišljenje kako klima uređaje ne treba čistiti i dezinficirati, već da je dovoljno samo redovito prati filtere. Tek kada se u klimatiziranim prostorima počnu osjećati nelagodno, kada se iz klima uređaja osjeti neugodan miris ili kada uređaj ne hladi dovoljno, za pomoć se obraćaju serviserima.
Mali broj vlasnika klima uređaja upoznat je s opasnostima koje prijete od prljavih uređaja te od servisera na vrijeme traže da im uređaje očiste i pripreme za sezonu hlađenja.

Na što je potrebno obratiti pažnju kod čišćenja klima uređaja? 
Potreba za čišćenjem klima uređaja proizlazi iz njihovog načina rada. Kod split sistema, prozorskih jedinica i ventilokonvektora turbina-ventilator uvlači zrak iz prostorije. Taj zrak u pravilu je kontaminiran prljavštinom i mikroorganizmima. Najveći dio prljavštine i mikroorganizama zadržavaju se na filterima te ih je iz tog razloga potrebno redovito prati i dezinficirati, a kod ventilokonvektora redovito mijenjati.
Nakon filtracije zrak prelazi preko izmjenjivača gdje se hladi. Dio prljavštine i mikroorganizama koji nije zaostao na filtrima zadržava se na izmjenjivaču. Na njemu dolazi do stvaranja izolirajućih naslaga i stvaranja bio-filma (nakupine mikroorganizama). Kako bi izolirajuće naslage i bio-film uklonili s izmjenjivača potrebno ga je temeljito oprati, a nakon toga izvršiti dezinfekciju.
Osim što se zrak na izmjenjivaču hladi, na njemu dolazi do kondenzacije vlage iz zraka. Kondenzat se slijeva niz lamele izmjenjivača u drenažnu tavu i linijom odvodnje izvodi se van. Vlažne lamele izmjenjivača i drenažna tava pogodno su mjesto za razvoj bakterija, plijesni i gljivica.
Zbog mogućnosti pojave bakterija, plijesni i gljivica, posebnu je pažnju potrebno posvetiti održavanju drenažne tave tekučinom za čiščenje ,a kod zaprljanjijih uređaja i mogučom demontažom iste. Ako se ne održava čistom i ako se redovito ne dezinficira, drenažna tava može postati izvorom raznih alergija, oboljenja i neugodnih mirisa.

Kako pripremiti klima uređaj za sezonu hlađenja? 
Danas od lokalnih uređaja za klimatizaciju na našem tržištu prevladavaju split sistemi. Prije početka sezone hlađenja potrebno je pozvati ovlaštenog servisera da pregleda ispravnost uređaja i izvrši kompletno čišćenje i dezinfekciju unutarnje jedinice klima uređaja.

Čišćenje i dezinfekcija unutarnje jedinice mora obuhvatiti: 
Pranje isparivača, filtera, maske i ostale mehaničke opreme
Dezinfekcija isparivača i filtera amonijakovim aerosolima
Čišćenje drenažne tave i linije odvodnje kondenzata za to predviđenim sredstvima

Kontaktirajte nas!