Grijanje ic panelima

Kuas hibridni infracrveni panel 560W
cijena:NA UPIT

Specifikacija proizvoda:
Nominalna snaga 560W
Za površine do 12 m2
Dimenzije 600 x 600 x 25 mm
Težina 12 kg

Kuas hibridni infracrveni panel 910W
cijena:NA UPIT

Specifikacija proizvoda:
Nominalna snaga 910W
Za površine do 20 m2
Dimenzije 1000 x 600 x 40 mm
Težina 17 kg

Kuas hibridni infracrveni panel 1250W
cijena:NA UPIT

Specifikacija proizvoda
Nominalna snaga 1250W
Za površine do 30 m2
Dimenzije 1400 x 600 x 25 mm
Težina 24 kgž

TEHNOLOGIJOM DO UŠTEDE EL ENERGIJE I ZDRAVLJA
Čarolija male snage. Zahvaljujući novom, revolucionarnom, načinu izrade i primjeni novih tehnologija razvijeni su IC paneli nove generacije velike energetske učinkovitosti. Za razliku od standardnih električnih grijača Kuas IC paneli koriste najnovije grijače od karbonskih vlakana koji su raspoređeni po čitavoj površini panela. Temperatura površine panela doseže od 90 do 100°C te sustav omogućava korištenje male potrebne snage za proizvodnju temperature od 90 do 100°C . Ovaj efekt se naziva "Low Watt Density" (gustoća male snage). Naime, površinska temperatura IC panela (iako relativno niska) je dovoljna da panel efikasno grije (zrači) površinu prostorije u kojoj se nalazi. Naravno, veličina (snaga) panela ovisi o veličini prostorije koju treba grijati

PREDNOSTI Kuas IC panela
Proizvodnja instant topline
Infracrvena toplina se emitira iz IC panela odmah po uključenju tako da nema  potrebe da se čeka na zagrijavanje prostora.

Dvostruko niži troškovi u odnosi na klasično grijanje
Govoreći o troškovima grijanja moramo razlučiti dva tipa troška. Prvo, trošak uvođenja (instalacije) grijanja. Trošak uvođenja IC grijanja višestruko je manji od uvođenja bilo kojeg drugog (klasičnog) tipa grijanja (plin, ulje, peći na pelet, topl.pumpa itd.) Drugi tip troška je trošak pogona u kojem, također, IC paneli su puno efikasniji od konvencionalnih tipova grijanja.

Manje temperaturne razlike u prostoru prilikom grijanja
Kod uobičajenog grijanja  topao zrak se uzdiže, a hladni pada, pa se stvara temperaturna razlika od 5°C ili više između stropova i poda. Kod IC grijanja ta razlika ne prelazi 2°C , odnosno, temperatura u prostoru je ugodnija, a podovi puno topliji nego kod radijatorskog grijanja.

IC paneli sprečavaju stvaranje plijesni
Kod IC grijanja zagrijavaju se čvrsti objekti koji, potom, tu toplinu apsorbiraju. Zagrijavanjem zidova sprečava se kondenzacija (najčešće po kutovima soba) te se time onemogučuje stvaranja plijesni.

Jednostavna instalacija
IC paneli koriste amo 230V za svoj rad, te ne trebaju nikakve predinstalacije. Velika prednost da u slučaju  IC panelima riješavate kompletno grijanje u kućanstvu, kreirate tzv.zonsko grijanje, odnosno, da u svakoj sobi na termostatu podesite odgovarajuću temperaturu. Termostat će  uključivati i isključivati grijače tijelo po potrebi održavajući zadanu sobnu temperaturu. Npr.za dnevnu sobu možete podesiti temperaturu na 22°C dok istovremeno za spavaću sobu možete podesiti 20°C. Time dajete dodatni doprinos uštedi energije.

Vrhunska kvaliteta bez troškova održavanja
Uređaji će raditi bez ikakvog pada kapaciteta tijekom uporabe. Ne zahtijevaju održavanje niti servisiranje. Tvornička garancija je 5 godina.

Smanjenje alergija i problema sa disanjem
Medij za prijenos topline kod IC grijanja nije zrak i njegova cirkulacija od hladnog prema toplome (kao kod centralnog grijanja) već je osnova IC grijanja zagrijavanje površina . Cirkulacija zraka (konvekcija) je smanjena na najmanju moguću mjeru što zgotovo u potpunosti eliminira cirkulaciju prašine i alergena u prostoru(za osobe sklone alergijama).

Ostale zdravstvene pogodnosti
Infracrveno zračenje je  zračenje Sunca i jedini je razlog zašto vam je toplo kad se izložite Suncu tijekom hladnog zimskog dana (IC zračenje nema nikakve veze sa štetnim UV zračenjem koje se nalazi na suprotnome kraju vidljivoga spektra svjetlosti i koje može prouzročiti opekline i oštetiti kožu). Ovo infracrveno isijavanje se apsorbira u tijelu što uzrokuje pojačanu krvnu cirkulaciju, a tako pojačana krvna cirkulacija ima mnoge zdravstvene prednosti : jačanje imunološkog sustava, detoksikaciju i smanjuje ukočenost zglobova.

ŽELIMO ISTAKNUTI ZNAČAJNE ZDRAVSTVENE PREDNOSTI

Infracrvena toplina je prirodna sunčeva toplina i iznimno je zdrava za naš organizam
Uporaba IC grijanja nudi pregršt prednosti. Već dugi niz godina IC grijanje se koristi za liječenje raznih bolesti, uključujući reumu, artritis i kod raznih kožnih problema. Koriste se također u klinikama za sportske ozljede kako bi  ubrzale oporavak mišića i oštećenja tkiva. Zbog svojih prednosti već odavno se koriste u bolničkim inkubatorima .

Poboljšani krvotok i cirkulacija
Začepljene i blokirane arterije usporavaju i onemogučuju krvotok u organizmu. Kad smo izloženi infracrvenoj toplini toksini su neutralizirani, arterije proširene, krvne stanice se povećavaju, što rezultira povećanjem protoka krvi, a što pak pomaže uravnoteženju krvog tlaka i omogućuje bolju distribuciju kisika u organizmu.Neosporno je da se osjećamo bolje, puni energije. Dokazano je da upotrebom IC panela u spavaćoj sobi dolazi do povećanja protoka krvi što će uvelike pomoći da bolje spavamo i da se budimo odmorniji.

UŠTEDA I ISPLATIVOST
1. Trošak opreme (cijena opreme)
2. Trošak instalacije
3. Mjesečni pogon (mjesečni utrošak plina/lož ulja/drva/struje)
4. Trošak održavanja

Oprema IC grijanja (zajedno sa instalacijom) jeftinija za 50% od opreme i instalacije opreme za grijanje na zemni plin i dr.. Isto tako, trošak pogona IC grijanja je za 30% jeftinije od plinskog grijanja ili cca 20% od centralnog grijanja na pelete. Toplinska pumpa ima neznatno manji godišnji trošak toplinskog pogona od IC grijanja, ali zato je inicijalna investicija u opremu vrlo često nedostižna pa je period povrata uloženog vrlo dug.

Zamjena plinskog grijanja IC grijanjem povrat je vaše uložene investicije  već u četvrtoj godini korištenja, a u odnosu na pelet u petoj godini korištenja.

IC paneli ne zahtijevaju apsolutno nikakve troškove godišnjeg održavanja niti servisiranja, a radni vijek im je preko 20 godina. Kapacitet učinka ne pada uopće tijekom godina korištenja.

ZAŠTO I KAKO ŠTEDIMO

Zašto su infracrveni paneli tako energetski učinkoviti?

1. IC paneli zagrijavaju objekte , a ne zrak u prostoru
Drugim riječima, grije se površina zgrade, a ne volumen. To implicira uporabu grijaćih tijela manjeg kapaciteta, ali pod uvjetom da su ta grijaća tijela sposobna za IC emisiju. Kod računanja potrebnog kapaciteta za grijanje kod IC panela koristi 25W/m3 dok je istovremeno kod tradicionalnih sistema centralnog grijanja taj kapacitet 50W/m3.

2. Potrebno je puno manje energije da bi se prostor održavao toplim
Zagrijavanjem zidova i podova (IC grijanjem), prostor ostaje topao i nakon što se uređaj isključi.Ovo nije slučaj sa drugim oblikom klasičnog centralnog grijanja. Dakle, svi poznati oblici klasičnog grijanja – na plin, na ulje, toplinske pumpe – imaju isti nedostatak ; nemaju infracrvenog zračenja. U takvim klasičnim sustavima grijanja, nakon što postignemo zadanu temperaturu , prostor u kojem boravimo vrlo se brzo hladi pa se sustav ponovo uključuje. Ukoliko otvorite vrata hodnika u kojem je hladnije ili pak prozor (npr.zbog zračenja) sustav centralnog grijanja će se još brže uključiti .Kod IC grijanja grije se površina i čvrsti objekti u njemu, a ne zrak. Tako zagrijanim površinama i objektima treba puno više vremena da se ohlade, čak i kad imate potrebu češče prozračiti prostoriju. IC grijanje zahtijeva puno manje energije za održavanje zadane sobne temperature.

3. Osjećaj topline je postignut na  znatno nižoj temperaturi zraka
Budući da su zidovi i objekti u sobi, a ne zrak, zagrijani na ugodnu temperaturu termostat se zapravo može postaviti da isključi grijanje na nižoj temperaturi zraka nego što je to moguće kod klasičnog centralnog grijanja (koji griju samo zrak). Ova temperaturna razlika može biti i do 3,5°C, a ta temperaturna razlika donosi uštedu energije i do 30%. Upravo na ovaj način štedimo najviše.