Mitsubishi Kirigamin R32 klima uređaj

Kontaktirajte nas!

 

Najveći svjetski proizvođač klimatske oprema tvrtke Gree u suradnji sa Daikinom , počeo je s prodajom kućanskih split sustava, ne samo rashladnim freonom R32, nego i sa verzijom R290 rashladnog propana. Čak su i drugorazredne tvrtke kao Midea i Haier, donekle zadržale korak s vodećima.

Koje su prednosti rashladnog R32? U ekologiji utjecaj na ozonski sloj je gotovo nula. Nova tvar je u potpunosti u skladu s vrlo strogim standardima koji će se primjenjivati u Europskoj uniji od 2018. Osim toga, R32 ima ogroman potencijal za stvaranje klima uređaja visoke kvalitete. U nastavku u tablici 1., pogledajte  energetske učinkovitosti klimatizacijskih uređaja na koeficijentima R32 (modeli  2,5 kW).

Tablica pokazuje da energetska učinkovitost rashladnog R32 prelazi top modele rashladnog R410A istog  proizvođača. Bilježimo jednu važnu činjenicu: latentna toplina isparavanja (kondenzacija) je na temperaturi vrenja od 360 do 390 kJ / kg, što vam omogućuje da napunite klima uređaj s manje radne tvari (, u usporedbi s R410A je više od tri puta), kako bi stvorili više kompaktniju i tiši klima uređaj.

Mitsubishi Electric, lider u industriji, je polako, tiho pripremila novi model rashladnog R32 i održala prezentaciju samo tjedan dana prije službenog početka prodaje u Japanu.

Kirigamine R32

Kirigamine R32

Naime vidimo samo još jedan top model uređaja Kirigamine. Klima uređaj izgleda vrlo slično modelu MSZ-ZW. Kao da  je proizvođač jednostavno prilagodio prethodni model za nove radne tvari, ali ovo je samo površna sličnost. Mitsubishi Electric iznova stvara svaku unutarnju i vanjsku jedinicu uz pomoć stručnjaka. Promjene se ne tiču samo radne tvari, već su potpuno redizajnirana i nadograđeni sustav "I SEE", sustav za upravljanje klima uređajem, ispušni sustav te sustav za pročišćavanje zraka "Plazma Quad". Promjene su tolike da se po prvi put govori samo o glavnim karakteristikama novog modela.
Energetska učinkovitost
Dugo smo naviknuti da je najučinkovitiji uređaj na tržištu FH Kirigamine serija iz Mitsubishi Electrica ali, nove značajke su doista impresivne - potrošnja energije (Tablica 2), ne samo u usporedbi s najnovijim modelom Mitsubishi Electric MSZ-FH VE , već i u usporedbi s ostalim R32 klimama ostalih proizvođača.

 

tablicaucinkovitosti

Tablica učinkovitosti Mitsubishi Electric Kirigamine R32 serije

 

Da bi se postigla ovakva učinkovitost Mitsubishi Electric je razvio nove kompresore. Izmjenjivač topline vanjske jedinice je podijeljen u tri dijela, u kojem teče R32 kroz pojedinačne ventile proširenja.Takva odluka nije korištena za klima uređaje kućne serije, nego samo u vanjskom blokira više zona (VRF) sustava.

Ultra-niska razina buke

S R32 klima uređajima, stručnjaci u  Mitsubishi Electricu, su postigli ultra-nisku razinu buke. U modelima MSZ-ZX25/35VU razina buke je samo 18 dB, MSZ-ZX50VU - 19dB u MSZ-ZX71VU - 22dB. Prethodni rekord od 19 dB je također u vlasništvu Mitsubishi Electric - to je postignuto u modelima MSZ-GE. Najniža razina buke za klimatizaciju kapaciteta 7,1 kW, koja se do tada mogla naći na tržištu bila je 28 dB.

Kako su postigli ovu razinu buke?

Za novi klima uređaj, proizvode se četiri ili pet izmjenjivača topline koji predstavljaju novu tehnologiju. Takvi izmjenjivači topline zahtijevaju protok zraka u svim načinima rada po 35-45% u odnosu na tradicionalno proizvedene modele. Zbog toga, da bi postigli rekordno niske razine buke, smanjili su promjer unutarnjeg ventilatora.

Mitsubishi_Electric_Kirigamine_R32

Presjek unutarnje jedinice Mitsubishi Electric MSZ-ZX VU

 

Sljedeća generacija pametnih senzora <<I-see>>

Na prvi pogled, senzor «I-see» ne predstavlja ništa neobično. Senzor je ponovno stekao svoju prijašnju formu (kao u MSZ-FD ) i mjesto u sredini prednje ploče.  Novi termalni «I-see» senzor postao je 12-segment novog Mitsubishi uređaja. Njegova razlučivost je povećana na 3 mm. Najvažnija promjena je da novi sustav ne samo da otkrije gdje se nalazi osoba, nego i definira stanje osoba u prostoriji:

* je li čovjek obučen ili obuven;
* sjedi li čovjek ili stoji;
* toplinu koju isijava čovjek ( da li se osoba odmara, radi ili spava);
* je li čovjek zdrav ili bolestan.

Mitsubishi_Electric_Kirigamine_R32

Detekcija osobe u prostoriji

 

Uređaj ima mogučnost  da odabire jedan od 48 programiranih oblika ponašanja, čime korisnik dobiva priliku individualno kreirati svoje ponašanje ( za tu mogućnost mora se instalirati besplatni softver na računalu ) te time oblikovati individualnu klimatizaciju za sebe odnosno pojedinu osobu.

Detekcija topline

Detekcija i odreživanje temperature okoline

 

Novim DeLuxe uređajem Mitsubishi Electric-a možete stvoriti individualnu mikroklimu za dvije osobe u sobi. Treba dodati da je proizvođač za obradu informacija postavito visoki RISC procesor i 32 GB RAM-a.

Novi ispušni sustav

Konačni model, koji je tvrtka Mitsubishi Electric lansirala na svjetsko tržište, klima uređaj MSZ-FH VE na kojem je primijenjen neovisni sustav dvostruke rešetke (s lijeve i desne strane ispušnog sustava, rešetke djeluju neovisno jedne od drugih. Međutim strujanje zraka stvara jedan ventilator). U novom modelu Mitsubishi Electric stručnjaci su instalirali dvije potpuno neovisne rešetke s pojedinačnim motorima. Sada možete kontrolirati ne samo smjer protoka zraka već i brzinu svakog protoka pojedinačno.

Upravljački sustav u novom klima uređaju Mitsubishi Electric Kirigamine R32

Mitsubishi Electric je razvio potpuno novu kontrolnu ploču. Osnovna razlika između novog daljinskog upravljača Mitsubishi Electric-a od uobičajenih daljinskih upravljača je još jedan princip upravljanja - konzola ima izbornik u obliku razgranotog stabla. U gornjem dijelu su nam poznate funkcije (hlađenje, grijanje, ventilacija, odvod, temperatura, brzina i smjer protoka. U srednjem dijelu se nalaze funkcije "ponašanja". U donjem dijelu se nalazi programski timer za ažuriranja putem Interneta.
Druga inovacija - novi daljinski radi na Wi-Fi Channel. Sada nije potrebno da je daljinski upravljač usmjeren u unutarnju jedinicu klima uređaja. U principu, klima uređajem se sada može upravljati i iz druge prostorije neovisno dali je daljinski uperen u uređaj.

news2319_Mitsubishi_Electric_Kirigamine_R32

Nova inovacija u svijetu klima uređaja je upravo mogućnost kontroliranja rada klime putem Interneta s bilo kojeg uređaja - računala, tableta, pametnih telefona ili s glasovnim naredbama .

news2325_Mitsubishi_Electric_Kirigamine_R32

Osobina inteligentnih sustava, ugrađenih u novi klima uređaj Mitsubishi Electric je praćenje toplinske slike u stvarnom vremenu preko smatphone-a, tableta ili računala. Sustav <<I see>> senzor može prenostit podatke i u vizualnom obliku, kao što su digitalni podaci emitiranja.

Sustav za pročišćavanje zraka «Plazma Quad»

Klima uređaj Mitsubishi Electric Kirigamine R32 je opremljen s vlastitim sustavom za filtriranje zraka  Plazma Quad, koji uklanja i do 99% virusa i bakterija u zraku.

Rad plazma kontrole za pročišćavanje zraka ugrađuje podatke u mikroprocesore sustava na temelju kojih postavlja optimalne postavke za uništavanje poznatih virusa i bakterija. Sa svakim novim modelom klima uređaja, proizvođači su prisiljeni rekonfigurirati plazma sustav što je rezultat pojave novih virusa i mikroorganizama.  U skladu s tim, kvaliteta plazme za  čišćenje zraka ovisi o vremenu proizvodnje uređaja. Kao što smo spomenuli, novi klima uređaj je u stanju samostalno otići online na web stranicu Mitsubishi Electric. Na sljedećem spajanju poslužitelj provjerava relevantnost načina rada klime te podešava i ažurira plazma filter. Time su inžinjeri Mitsubishi Electric-a osigurali maksimalnu učinkovitost plazme za čišćenje zraka.

Ostaje nam samo čekati da ovo savršenstvo od uređaja dođe na naše tržište što nažalost neće biti u skorijoj budučnosti.

Kontaktirajte nas!